Bezárás

Ápoló

Ápolói állásaink OKJ 54 / dipl. ápolóként A2 némettől Németországban (vagy német Anerkennung-al)

Amennyiben rendelkezik valamelyik fenti ápolói végzettséggel és A2-es némettudással, akkor első lépésként javasoljuk hogy regisztráljon ápolói állásainkra. Ezt követően nézze meg az e-mail fiókját amelyet a regisztrációkor megadott, és a kapott e-mailre kattintva erősítse meg regisztrációját. Ezután rövid időn belül e-mailt küldünk Önnek, amelyben bekérjük a szükséges bizonyítványokat és önéletrajzot. Miután a kért anyagot megkaptuk, telefonon felhívjuk és pontosítunk. A munkaközvetítésért a munkavállaló NEM fizet. Konkét helyhez kötött munkakeresésekkel sajnos nem tudunk foglalkozni.

FELTÉTELEK:
Németországi idősotthonos, kórházi,- vagy klinikai ápolói, idősgondozói,- és idősápolói állásaink Németország déli részén, Bajor,- és Baden-Württemberg tartományokban vannak. Minden állásunknál alapkövetelmény legalább 3 éves időtartamú olyan ápolói vagy idősgondozói végzettség, amellyel lehetséges a Németországi Krankenschwester, Krankenpfleger vagy Altenpfleger Anerkennung megszerzése. Az A2 némettudás felvételi követelmény.

 

KIKÖZVETÍTÉS:
Miután megkaptuk Öntől a kért dokumentációt, összeállítjuk a Bewerbungsmappáját, majd telefonon egyeztetünk, hogy meglévő állásaink közül melyik az az idősotthon, amely Önnek a legmegfelelőbb. Ennek tisztázása után kiközvetítjük abba az intézménybe (idősotthon, kórház, klinika), amelyet telefonon megbeszéltünk. 

A kiközvetítés gyakorlatilag azt jelenti, hogy elküldjük a megbeszélt idősotthon részére az Ön Bewerbungsmappáját és elérhetőségeit, ezzel egyidőben Ön is megkapja tőlünk e-mailben a potenciális leendő Munkáltatójának minden elérhetőségét. Ettől kezdve számíthat arra, hogy 1-3 napon belül keresni fogja az idősotthon, kórház, klinika, stb.  kapcsolattartója vagy ápolási vezetője telefonon vagy e-mailben. A telefonos megkeresésnek (telefonos állásinterjú) elsődleges célja a némettudásának telefonos tesztelése  és a személyes állásinterjú, ill. próbamunka idejének és pontos helyének tisztázása.

ÁLLÁSINTERJÚ ÉS PRÓBAMUNKA
Az idősotthonos állásinterjúra, próbamunkára a kiutazás önállóan történik saját gépkocsival, utaztatóval, vonattal vagy ahogy Önnek jó. Kérjük hogy legyen pontos, a megbeszélt időpontra érkezzen a megbeszélt címre. Ügyeljen rá  (főleg ha utaztatóval utazik), hogy normális időpontban (8.00 - 18.00 óra között) érkezzen meg és ne éjszaka.

A német nyelvű helyszíni állásinterjúról konkrét magyar-német párbeszéd-mintákat talál. Javasoljuk hogy nézze át a sablonokat, mert sok hasznos segítséget adnak. Az állásinterjú után jön az 1-2 napos próbamunka, amely mindkét félnek (Munkavállaló és Munkáltató) lehetővé teszi a másik megismerését. Mindezek birtokában  megnyugtatóan eldönthető az, hogy aláírásra kerül-e a munkaszerződés. Önnek azért hasznos a próbamunka, mert az otthonban munkával eltöltött néhány nap alatt betekintést nyer az idősotthon mindennapos életébe, valamint megkönnyíti az Ön döntését.

A próbamunka után következik az elmúlt napok kiértékelése, amelyen az első számú vezetőn kívül általában részt vesz az ápolási igazgató és a főnővérek is, akiknél Ön a próbamunkát végezte. Amennyiben mindkét fél úgy gondolja, hogy a jövőben együtt szeretnének dolgozni, akkor nagy eséllyel aláírásra kerül a munkaszerződés az idősotthon, kórház vagy klinika részéről mint Munkáltató, az ápoló (Ön) részéről pedig mint Munkavállaló. A munkaközvetítési folyamat részünkrők itt befejeződik, a továbbiak már az Ön szakmai tudásán,- és gyakorlatán és természetesen a némettudásán múlanak.

Amennyiben weboldalunk elolvasásával eddig elért, de még nem regisztrált akkor itt a lehetőség. Regisztráció ápolói állásokra.