Bezárás

Felkészüléses program

FELKÉSZÜLÉS-es -es programunkban következő témákkal foglalkozunk: (részletesen az almenükben)

Célkitűzés

Ha komolyan elhatározta hogy változtat eddigi életén akkor jó helyen van. Induljon el ezen az úton és előbb-utóbb célba ér. A CÉL az amit Ön kitűz magának.Első lépésként gondolja végig hogy miért szeretne vagy kell külföldre mennie dolgozni. Velünk német nyelvterületre tud eljutni.Szerintem kezdje el a célkitűzéssel és utána menjen végig a folyamaton.

  1. ELSŐ LÉPÉS: Döntse el , hogy mire vágyik igazán. Ha ez megvan, akkor fókuszáljon rá és maradjon rajta. EZ AZ ÚT!
  2. MÁSODIK LÉPÉS: Cselekedjen és lendítse mozgásba a dolgokat amelyekkel megvalósíthatja az álmait.
  3. HARMADIK LÉPÉS: Ellenőrizze folyamatosan hogy hogyan halad és ha kell akor kormányozza magát vissza az útra.

 + 1.Tartson ki addig amíg eléri a célt.Fejezze be amit elkezdettl. KUDARC NINCS, CSAK KÉSLELTETETT SIKER!

 

Önéletrajz

Írjuk vagy írassuk? Kronológia szerint haladjunk vagy időben visszafelé?
Melyik iskolai végzettség nem releváns, mit nem kell megadni? stb.

Írjunk, ne írassunk Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki szeret önéletrajzot fabrikálni, vagy épp motivációs levelet. Mégis fontos, hogy ha német önéletrajz az elvárás, akkor mi kínlódjunk vele, ne más. Utána átnézethetjük (sőt, nézessük is át!) mással, de arra gondoljunk, hogy az interjún is beszélnünk kell magunkról, és nagyon csúnyán néz ki, ha a szépen leírogatott adatainkból szinte egyet sem tudunk megemlíteni.

 

Motivációs levél

Az önéletrajzot a MOTIVÁCIÓS LEVÉL-el együtt szokás elküldeni.

MOTIVÁCIÓS LEVÉL - Miért nem elég az önéletrajz?
Az önéletrajz a "szárazanyag" az "élettelen" része a pályázati anyagnak, a motivácios levél pedig - ha jól sáfárkodunk a képességeinkkel - akkor valódi "önmarketing". Gondoljuk csak végig: nem mehetünk oda a leendő munkaadónkhoz, hogy "naaaa, légyszi, légyszi....." A motivácios levél az egyetlen eszköz amivel megszólithatjuk és meggyőzhetjük arról, hogy pontosan mi vagyunk az a személy akit keres.

 
Állásinterjú

TELEFONOS ÁLLÁSINTERJÚ
Ennek  a beszélgetésnek a célja az Ön német nyelvtudásának végleges letesztelése és egyes részletek pontosítása. (órabér, napidíj mértéke) A telefonos beszélgetés során dől el hogy milyen szakmában és milyen anyagi feltételek mellett fog  az Ön munkaszerződése elkészülni, és hogy egyáltalán kap-e lehetőséget  egy személyes állásinterjúra.


SZEMÉLYES ÁLLÁSINTERJÚ
Az állásinterjúnak általában (a mi eseteinkben szinte mindig) két Önre vonatkozó lényeges része van:

 

BEMUTATKOZÁS
Bemutatkozás a német cég képviselői és a többi pályázó előtt
Ez úgy történik, hogy 3-4pályázó és a Pflegeheim vezetése előtt kb 1-2 percben be fog mindenki mutatkozni.Ennek muszály működnie. Ha másképpen nem megy akkor le kell iratni valakivel és ezt be kell magolni.

 

ÁLLÁSINTERJÚ
Ezen a beszélgetésen az Ön emberi és szakmai dolgaira kiváncsiak. Igazándiból a bemutatkozás szerinti témákról lesz szó, de picit bővebben.Javaslom, hogy ezeket a témákat is írja le 1-1 blokkban németül és utána tanulja is meg őket.

 

A FENTIEKRŐL RÉSZLETESEN OLVASHAT A FELKÉSZÜLÉS MENÜPONT ALATTI  ALMENÜKBEN.