Bezárás

Fémipari német munkahely

INGYENES munkaközvetítéssel hosszú távú németországi állás, német munka keresők részére. INFO arról, hogy hogyan működik ez-www.nemetmunka.hu -n.  Állásaink közvetlenül a német cégnél vannak. AKTUÁLIS lakatos, gépszerelő, hegesztő, géplakatos, szerkezetlakatos, németországi   munka és német állásajánlat a  KÉPEK alatt:

lakatos német munkanémet munkahelygépszerelő német munka

Nr. 170 Lakatos páros 2 fős német állás Fulda / Kasel között

2fő részére A2 némettudással azonnal betölthető lakatos német munka 1.936€ bruttó, lakatossegéd 1.584€ bruttó fizetésért, havi 176 óra munkaidővel. Az esetleges túlórákat szabadidőben adják ki. Berendezett külön lakásban  ingyenes  szállás van, ami 28m2, WC, zuhanyzó, déli terasszal. Az álláshoz ingyenesen jár egy céges kocsi ami magáncélra is használható. A német munkáltató kovácsoltvas termékeket gyárt és forgalmaz úgymint  kapukat, kerítéseket, kerti elválasztókat, kerti dekorációkat, ablakrácsokat, mindent kovácsoltvasból. A leendő új lakatos kollégák feladata nyers vasból ezeknek a termékeknek az önálló legyártása.

Nr. 167 MIG / MAG hegesztő német munkahely -Ulm

Azonnali kezdéssel keresünk 2-3 éves gyakorlattal MIG / MAG hegesztőt minősítéssel,  munkadarabok rajzról történő készítésére legalább A2 némettudással. Az induló fizetés a betanulási idő alatt 2700€ bruttó, utána 3000€ bruttó. Heti 40 órás munkahét van. A munkaidő hétfőtől csütörtökig 16 óráig, pénteken 6,00-10,15-ig tart. Több műszakos munkaidő beosztás van, amelyre a megfelelő pótlékokat fizetik.  Szállás 250€/hónap. Mivel a szállás 7 km-re van a munkahelytől ezért saját gépkocsi szükséges. A munkáltató egy 1964-ben alakult, jelenleg több mint 250 főt foglalkoztató, fűnyírókat, hóeltakarító és egyéb utcai takarító gépeket gyártó német cég.

Nr.164 Gépész, műszerész, szerelő német munka Ulm

Azonnali kezdéssel keresünk gépész, műszerész , szerelő végzettséggel gépek összeállítására munkavállalót,  legalább A2 némettudással. A kezdő fizetés a betanulási idő alatt 2700€ bruttó, utána 3000€ bruttó. Heti 40 órás munkahét van. A munkaidő hétfőtől csütörtökig 16 óráig, pénteken 6,00-10,15-ig tart.  Szállás 250€/hónap. Mivel a szállás 7 km-re van a munkahelytől ezért saját gépkocsi szükséges.  A munkáltató egy 1964-ben alakult, jelenleg több mint  250 főt foglalkoztató, fűnyírókat, hóeltakarító és egyéb utcai takarító gépeket gyártó német cég. 

Nr. 128 Lakatos német állás Pforzheim közelében

1978 óta működő, több mint 100 főt foglalkoztató, gépek fém vázának gyártására specializálódott fémipari cég részére keresünk legalább A2 némettudással azonnali belépéssel lakatos szakmunkást 13€ bruttó kezdő órabértől. (2080€ bruttó) 40 órás munkahét van, túlóra lehetőséggel. A túlórák, éjszakai , hévégi és ünnepi munkákra külön pótlékot fizet a cég. Szállás megoldott 200-300€-ért. Rajzolvasás és rajzról történő munkavégzés szükséges. A feladat rajz szerint különböző gépházak és gépszerkezetek elkészítése a mérteregástól az összeállításig ami csavarozással vagy hegesztéssel történik. #lakatos, #szerkezetlakatos, #hegesztő,

Nr. 129 Géplakatos, mechatronikus német állás -Villingen

Új kollégát keresünk azonnali belépéssel gépszerelő, géplakatos , gépésztechnikus, stb végzettséggel 16-22€ bruttó órabérért, (2800-3960€ btuttó havi bér) heti  45 órás munkahéttel. Karácsonyi pénz és 27 nap éves szabadság van.  A szállás megoldott, 300€ / hónap. A munkáltató egy több mint 20 éve működő használt földmunka gépeket felújító, bérbeadó  és forgalmazó cég. Az új géplakatos, gépszerelő, teherautószerelő feladata a beérkező használt földmunka gépek felújítása és a bérgépek folyamatos karbantartása. Fontos hogy a jelentkezőnek olyan szintű mechanikai, gépészeti,  pneumatikai, hydraulikai és elektronikai ismeretei legyenek amennyi a földmunkagépek javításához szükséges. #géplakatos, #gépszerelő, 

A leggyakoribb gépfajták: Mini-, Mobil-, Umschlag- und Raupenbagger, Radlader aller Größen, Muldenkipper, Dumper, Baggerlader, Walzen, Rohrverleger, Bohrgeräte, Teleskopmaschinen, Verdichtungsgeräte und Walzen.,

A leggyakoríbb géptípusok a következők: CATERPILLAR, LIEBHERR, KOMATSU, VOLVO, TEREX, DOOSAN, BOMAG, ATLAS COPCO, KUBOTA, SCHAEFF, MANITOU, TAKEUCHI, BOMAG, DYNAPAG, HITACHI, BOCAT, JCB, AHLMANN, BELL, MOXY, KRAMER, FUCHS, HAMM

Nr. 50 hegesztő WIG / MAG állásunk

Szerződött német partnerünk (NEM Zeitfirma) részére Mannheim közelében keresünk hegesztőt (WIG és MAG) aki rajzról precízen és pontosan tud dolgozni (méretpontosan, tolerenciák betartásával, vékony anyag esetében is) és képes bonyolultabb fémkonstrukciókat készíteni, valamint szükség esetén varratokat köszörülni, polírozni. A munkához  A2-B1 némettudás szükséges a változó munkák és megrendelések miatt. A hegesztési feladatok megbeszélése némettudás nélkül nem lehetséges. Hosszú távú németországi munkát keresők jelentkezését várjuk. A kezdő fizetés 15€ / óra bruttó,  ami tárgyalható a cégvezetővel. A szállás 300,-€ / hó.  A család pár hónap utáni kiköltözését a német munkáltató segíti és támogatja.

Nr. 49 Csőszigetelő német állás Németországban

Németországban Bamberg és Bayreuth közötti településen lévő közepes méretű (30-25 fős) csőszigetelő német cég keres 2-3 új csőszigetelő dolgozót. Ez egy egy olyan német munkahely ahol évek óta dolgozik 2-3 magyar csőszigetelő munkás, ezért ez a német állás azon kevés kivételhez tartozik, (nálunk) ahol elegendő minimális némettudás.(A1) Szállás a munkásszállón ingyenes, ha vidéken kell dolgozni, akkor fizetik a szállást és a 24€ nettó napidijat is. A csőszigetelő kezdő fizetése bruttó 11,30-€-tól egyéni megegyezés szerint.

Csőszigeteló munka végzésére alkalmas minden olyan műszaki szakember, aki már csinált csőszigetelés vagy ahhoz hasonló munka folyamatokat, abban az esetben is, ha nincs csőszigetelő szakmai bizonyítványa. A német  állás betölthető csőszigetelő,  csőszerelő, légtechnikai szerelő, klímaszerelő, víz-gáz- fűtés szerelő végzettséggel vagy gyakorlattal ha a jelentkező szigetelt már csöveket legalább 3-4 hónapon keresztül.

Jogositvány a németországi csőszigetelő munka végzéséhez szükséges,  de kocsi nem kell mert dolgozni német céges autóval fognak járni.

FIGYELEM! A munkára jelentkezés alatt találhatóak az ívhegesztés MIG / MAG, argonvédőgázas wolfram ívhegesztés AWI / WIG, ponthegesztés, villamos ív hegesztés, elektródás hegesztés, védőgázas hegesztés, CO hegesztés  részletes leírásai 1-1 rövid (kb. 1 perces) VIDEÓ-val.

Németországi munkavégzésre 3 módon jelentkezhet:

  1. Regisztrációval a kért adatok kitöltésével: (név, telefonszám, e-mail cím, némettudás)  http://www.nemetmunka.hu/regisztracio-nemetorszagi-munkavegzesre.html
  2. E-mailben: Írja meg a nevét, telefonszámát és hogy milyen munkát keres Németországban. E-mail címünk:  info@nemetmunka.hu
  3. Vezetékes magyar,- vagy német  telefonszámainkon: munkanapokon 9.00-17.00 óráig várjuk érdeklődését és  tájékoztatjuk az Ön által  keresett németmunka további részleteiről.    Magyar számunk:  06 1 920  3433              Német számunk: 08641 6949 000

A hegesztés fogalma és fajtái:

A hegesztés különálló szerkezeti elemként készült fémalkatrészek hő vagy nyomás segítségével, hozóanyaggal, vagy hozóanyag nélküli összeerősítése és ezzel oldhatatlan kötés létrehozása. A hegesztés fajtái a következők: ívhegesztés MIG / MAG, ívhegesztés AWI, plazma hegesztés / vágás, dörzshegesztés, lézer-hibrid hegesztés, ponthegesztés, villamos ellenállás-hegesztés, ultrahangos hegesztés, indukciós hegesztés, lánghegesztés, elektródás hegesztés, védőgázas hegesztés, CO-hegesztés.

A legelterjedtebb  hegesztési technológiák:

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés MIG / MAG

MIG / Mag hegesztési eljárás esetén a hegesztési helyhez gázterelőn keresztül érkezik a szükséges védőgáz, amely az ív alatti folyékony ömledéket védi a levegő oxidációjától és más káros hatásoktól. A hegesztő munka folyamán a különböző összetételű gázok a MIG / MAG védőgázas  ívhegesztési folyamatot aktívan befolyásolják. Az ívhegesztésnél a védőgázokat az anyagnak és  alkalmazásnak megfelelően kell kiválasztani. Leegyszerűsítve mondhatjuk azt, hogy a MAG aktív védőgázas ívhegesztő eljárás  acél hegesztésre alkalmas, míg a   MIG inert védőgázas ívhegesztő eljárás pedig  nem vastartalmú fémek hegesztésére való.

 

Argonvédőgázas wolfram elektródás ívhegesztés WIG

Az AWI hegesztésnél angolul TIG (Tungsten Inert Gas) és németül a WIG (Wolfram Inertgasschweissen) betűszót használják. Azaz a 3 rövidítés, AWI, TIG, WIG ugyanazt a argonvédőgázas ívhegesztés eljárást takarja. Ennél az argon védőgázas hegesztésnél a volfrámelektróda és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül.
Ennek az eljárásnak nagy előnye, hogy minden olvadó hegesztéshez alkalmas fém fröcskölésmentesen és kiváló minőségben hegeszthető.  Az áramerősség és a hozóanyag külön van választva, mivel ennél az eljárásnál leolvadó elektróda nélkül hegesztünk. Más hegesztési eljárással szemben itt kevesebb a hőbevitel, ezért jelentősen kisebb lesz a munkadarab elhúzódása is. Gázként argont, héliumot vagy ezek keverékét használjuk.
Megkülönböztetünk AWI / TIG / WIG  egyenáramú , és AWI / TIG / WIG  váltakozó áramú hegesztést. DC egyenáramot legtöbbször acélnál, AC váltakozó áramot pedig könnyűfémeknél, pl. aluminiumnál használunk a hegesztés során. Az AWI / TIG / WIG hegesztésnél is alkalmaznak un. impulzus, ill. lüktető hegesztést, amely finoman adagolt hőbevitelt, jó rés áthidalást és kiváló gyökbeolvadást biztosít kényszer helyzetekben is.

Lánghegesztés

Lánghegesztésnél a hegesztéshez valamilyen éghető gázt és oxigént használnak. Az égő gáz lehet hidrogén, acetilén, propán, bután, stb. Az égető berendezés a hegesztőpisztoly. Éghető gázként lánghegesztő munkák során általában az acetilént használják. A palackozott acetilén gázt dissous-gáznak nevezik. Mind az éghető gázt, mind az oxigént nyomáscsökkentő szelepen át vezetik a hegesztőégőbe. A lánghegesztő munka folyamán koncentrált hőhatással kell dolgozni, amelynek hatására a hegesztendő felületek rövid idő alatt vékony rétegben megolvadnak.  A lánghegesztéshez hegesztőpálcákkal biztosítják a varrat létrehozásához szükséges anyagmennyiséget. A hegesztőpálca anyaga legtöbbször a hegesztendő anyaggal azonos.

 

Villamos elektródás ívhegesztés

A villamos ívhegesztési munka elektródák segítségével történik. Az elektródás ívhegesztés az elektromos áram hőhatásán alapszik. A hegesztési munka során az áramforrás egyik sarkát a hegesztendő tárgyhoz, a másikat a fémből készült elektródához kötik. A fémpálca és a munkadarab összeérintésével lehet a munka során az ívet húzni, amelynek hőhatása mind a munkadarab szélét, mind a hegesztőpálcát megolvasztja az ívhegesztés folyamata alatt. A hegesztő pálca lecsepegő ömledéke szolgál a ívhegesztés során keletkezett varrat feltöltésére. 

 Források: 
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hegesztés_(fémek
http://www.igm-group.com/hu/termkek/eljrsok/articlearchivshow-hegesztsi-folyamatok-roevid-ttekintse  

német munkahely, német állás, német munka, hegesztő német munkahely, MIG hegesztő német állás, MAG hegesztő német munka, Schweißer in Deutschland