Bezárás

Hegesztő német munkahely

INGYENES munkaközvetítéssel hosszú távú németországi állás, német munka keresők részére. INFO arról, hogy hogyan működik ez-www.nemetmunka.hu -n. A hegesztés típusai: ívhegesztés MIG / MAG, argonvédőgázas wolfram ívhegesztés AWI / WIG, ponthegesztés, villamos ív hegesztés, elektródás hegesztés, védőgázas hegesztés, CO hegesztés. Minden  német munkahely esetében eltérő, hogy milyen hegesztési eljárásra van szükség, de ezt minden esetlen leírjuk a munkaprofil részletes  leírásában. Állásaink közvetlenül a német cégnél vannak. AKTUÁLIS németországi HEGESZTŐ  munka és német állásajánlat a HEGESZTŐ KÉP alatt:

hegesztő német munkahegesztés MIG, MAG, WIGhegesztő német munkahely

Nr. 50 hegesztő WIG / MAG állásunk

Szerződött német partnerünk (NEM Zeitfirma) részére Mannheim közelében keresünk hegesztőt (WIG és MAG) aki rajzról precízen és pontosan tud dolgozni (méretpontosan, tolerenciák betartásával, vékony anyag esetében is) és képes bonyolultabb fémkonstrukciókat készíteni, valamint szükség esetén varratokat köszörülni, polírozni. A munkához  A2-B1 némettudás szükséges a változó munkák és megrendelések miatt. A hegesztési feladatok megbeszélése némettudás nélkül nem lehetséges. Hosszú távú németországi munkát keresők jelentkezését várjuk. A kezdő fizetés 15€ / óra bruttó,  ami tárgyalható a cégvezetővel. A szállás 300,-€ / hó.  A család pár hónap utáni kiköltözését a német munkáltató segíti és támogatja.

FIGYELEM! A munkára jelentkezés alatt találhatóak az ívhegesztés MIG / MAG, argonvédőgázas wolfram ívhegesztés AWI / WIG, ponthegesztés, villamos ív hegesztés, elektródás hegesztés, védőgázas hegesztés, CO hegesztés  részletes leírásai 1-1 rövid (kb. 1 perces) VIDEÓ-val.

Németországi munkavégzésre 3 módon jelentkezhet:

  1. Regisztrációval a kért adatok kitöltésével: (név, telefonszám, e-mail cím, némettudás)  http://www.nemetmunka.hu/regisztracio-nemetorszagi-munkavegzesre.html
  2. E-mailben: Írja meg a nevét, telefonszámát és hogy milyen munkát keres Németországban. E-mail címünk:  info@nemetmunka.hu
  3. Vezetékes magyar,- vagy német  telefonszámainkon: munkanapokon 9.00-17.00 óráig várjuk érdeklődését és  tájékoztatjuk az Ön által  keresett németmunka további részleteiről.    Magyar számunk:  06 1 920  3433              Német számunk: 08641 6949 000

A hegesztés fogalma és fajtái:

A hegesztés különálló szerkezeti elemként készült fémalkatrészek hő vagy nyomás segítségével, hozóanyaggal, vagy hozóanyag nélküli összeerősítése és ezzel oldhatatlan kötés létrehozása. A hegesztés fajtái a következők: ívhegesztés MIG / MAG, ívhegesztés AWI, plazma hegesztés / vágás, dörzshegesztés, lézer-hibrid hegesztés, ponthegesztés, villamos ellenállás-hegesztés, ultrahangos hegesztés, indukciós hegesztés, lánghegesztés, elektródás hegesztés, védőgázas hegesztés, CO-hegesztés.

A legelterjedtebb  hegesztési technológiák:

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés MIG / MAG

MIG / Mag hegesztési eljárás esetén a hegesztési helyhez gázterelőn keresztül érkezik a szükséges védőgáz, amely az ív alatti folyékony ömledéket védi a levegő oxidációjától és más káros hatásoktól. A hegesztő munka folyamán a különböző összetételű gázok a MIG / MAG védőgázas  ívhegesztési folyamatot aktívan befolyásolják. Az ívhegesztésnél a védőgázokat az anyagnak és  alkalmazásnak megfelelően kell kiválasztani. Leegyszerűsítve mondhatjuk azt, hogy a MAG aktív védőgázas ívhegesztő eljárás  acél hegesztésre alkalmas, míg a   MIG inert védőgázas ívhegesztő eljárás pedig  nem vastartalmú fémek hegesztésére való.

 

Argonvédőgázas wolfram elektródás ívhegesztés WIG

Az AWI hegesztésnél angolul TIG (Tungsten Inert Gas) és németül a WIG (Wolfram Inertgasschweissen) betűszót használják. Azaz a 3 rövidítés, AWI, TIG, WIG ugyanazt a argonvédőgázas ívhegesztés eljárást takarja. Ennél az argon védőgázas hegesztésnél a volfrámelektróda és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül.
Ennek az eljárásnak nagy előnye, hogy minden olvadó hegesztéshez alkalmas fém fröcskölésmentesen és kiváló minőségben hegeszthető.  Az áramerősség és a hozóanyag külön van választva, mivel ennél az eljárásnál leolvadó elektróda nélkül hegesztünk. Más hegesztési eljárással szemben itt kevesebb a hőbevitel, ezért jelentősen kisebb lesz a munkadarab elhúzódása is. Gázként argont, héliumot vagy ezek keverékét használjuk.
Megkülönböztetünk AWI / TIG / WIG  egyenáramú , és AWI / TIG / WIG  váltakozó áramú hegesztést. DC egyenáramot legtöbbször acélnál, AC váltakozó áramot pedig könnyűfémeknél, pl. aluminiumnál használunk a hegesztés során. Az AWI / TIG / WIG hegesztésnél is alkalmaznak un. impulzus, ill. lüktető hegesztést, amely finoman adagolt hőbevitelt, jó rés áthidalást és kiváló gyökbeolvadást biztosít kényszer helyzetekben is.

Lánghegesztés

Lánghegesztésnél a hegesztéshez valamilyen éghető gázt és oxigént használnak. Az égő gáz lehet hidrogén, acetilén, propán, bután, stb. Az égető berendezés a hegesztőpisztoly. Éghető gázként lánghegesztő munkák során általában az acetilént használják. A palackozott acetilén gázt dissous-gáznak nevezik. Mind az éghető gázt, mind az oxigént nyomáscsökkentő szelepen át vezetik a hegesztőégőbe. A lánghegesztő munka folyamán koncentrált hőhatással kell dolgozni, amelynek hatására a hegesztendő felületek rövid idő alatt vékony rétegben megolvadnak.  A lánghegesztéshez hegesztőpálcákkal biztosítják a varrat létrehozásához szükséges anyagmennyiséget. A hegesztőpálca anyaga legtöbbször a hegesztendő anyaggal azonos.

 

Villamos elektródás ívhegesztés

A villamos ívhegesztési munka elektródák segítségével történik. Az elektródás ívhegesztés az elektromos áram hőhatásán alapszik. A hegesztési munka során az áramforrás egyik sarkát a hegesztendő tárgyhoz, a másikat a fémből készült elektródához kötik. A fémpálca és a munkadarab összeérintésével lehet a munka során az ívet húzni, amelynek hőhatása mind a munkadarab szélét, mind a hegesztőpálcát megolvasztja az ívhegesztés folyamata alatt. A hegesztő pálca lecsepegő ömledéke szolgál a ívhegesztés során keletkezett varrat feltöltésére. 

 Források: 
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hegesztés_(fémek
http://www.igm-group.com/hu/termkek/eljrsok/articlearchivshow-hegesztsi-folyamatok-roevid-ttekintse  

német munkahely, német állás, német munka, hegesztő német munkahely, MIG hegesztő német állás, MAG hegesztő némt munka, Schweißer in Deutschland