Bezárás

szakács német állás

német munka németországi vendéglő, német szálloda és egyéb vendéglátó egység részére. A szakács feladata elsősorban a főzés és annak megszervezése, a hozzá beosztott személyzet (kukta-segédszakács, konyhai kisegítő, mosogató )  irányítása, nyersanyagok megrendelése és előkészítése, ételek ízesítése, tárolása, adagolása és tálalása. Némettudás nélküli szakács német állás nincs! További részletek az ingyenes kiközvetítés lebonyolításáról a GASTRO menüben van. AKTUÁLIS németországi SZAKÁCS  állás -ok a KÉP ALATT !

Szakács állás Németországban.

Nr. 92 Szakács  állás a Fekete erdőben - Freudenstadt közelében

Azonnali kezdéssel keresünk  szakácsot ebbe a Scharzwald / fekete erdei Landgasthof -ba (vidéki vendéglőbe) . A szakács / Koch fizetése  2160 € bruttó + 100€ nettó adómentes pótlék ( Steuerfreie Zuschlag ) + borravaló a felszolálóktól. A borravalóból a napi forgalom 1%-ának megfelelő összeget le kell adni a konyhának.  A havi munkaidő 180 óra. A túlórákat ha egy mód van ra akkor szabadidőben adják ki, ha ez nem lehetséges akkor kifizetik. Egyszemélyes szállás az épületben van 223 €-ért, rezsivel együtt. A havi étkezés 58€ -ért biztosítva van.

Nr. 80 Bajorországi szakács állás - Chiemgau -i Alpok

2018 március hónaptól tölthető be jó némettudással a szakács vagy segédszakács (kukta) német munkahely, ami éves állás és gyönyörű környezetben van az Alpok lábainál. A munkahely Bernau / Übersee  falvak közelében van. Legalább 3 éves szakács  gyakorlat szükséges. A fizetés szakmai gyakorlattól függően 2000€-2100€ bruttó.  Szállás és étkezés  helyben ingyenesen  megoldott.

 Nr. 82  Bajorországi szakács állás - Chiemsee

2018 áprilistől tölthető be jó némettudással. Kettő szakács -ot keresünk szakács  végzettséggel és szakmai gyakorlattal. A munkahely a Chiemsee-nél van, Prien település közelében egy abszolút turistaparadicsomban. Az állás a nyári szezonra szól, ami október végéig tart. Fizetés a helyi  viszonyok szerint, amit a kezdés előtt időben ki fogunk írni. Szállás és ellátás megoldott.

Nr. 75 Commis de Cuisine - kezdő szakács és Nr.76 Demichef de Partie felelős szakács  -Chiemgau-i Alpok

Ennél az állásnál  felvétel jelenleg  dolgozói szálláshiány miatt szünetel!

Munkatársat keresünk szerződött német vendéglátó egység részére Bajorországba szállással és teljes ellátással. Az ellátás, étkezés 58€ / hó, a szállás 220€-tól  350€-ig /hó  (m2 függő) ami a fizetésből lesz levonva. A fizetés a Comis de Cuisine, kezdő szakács esetében  1800€-1940€ bruttó, végzettségtől és gyakorlattól függően. A fizetés a Demichef de Partie esetében 1940-2100€ bruttó, végzettségtől és gyakorlattól függően. A munkahét 39 órás és 5 napos. A túlórákat szabadidőben adják ki.  (munkaköri leírások az oldal legalján vannak) Az állás a Chiemgau -i Alpokban van egy turista paradicsom faluban a hegyekben, ahol télen sífelvonó, sípályák  és nyáron kerékpár és túrutak segítik a turisták kikapcsolódását. A településen több mint 20 étterem, sok szálloda és rentgeteg nyaralóház ( Ferienwohnung ) van. A faluban teljes infrastruktúra van. (üzletek, ABC, orvos, bankok, stb.) A település lakosságának kb 75-80%-a télen - nyáron turistákból áll.

FIGYELEM! A munkára jelentkezés alatt van a szakácsról  egyéb infók egy rövid (kb. 1-2 perces) VIDEÓ-val.

Németországi munkavégzésre 3 módon jelentkezhet:

  1. Regisztrációval a kért adatok kitöltésével: ( név, telefonszám, e-mailcím, némettudás, stb )  http://www.nemetmunka.hu/regisztracio-nemetorszagi-munkavegzesre.html
  2. E-mailben. Írja meg a nevét, telefonszámát és azt hogy milyen munkát keres Németországban. E-mail címünk:  info@nemetmunka.hu 
  3. Vezetékes magyar vagy német  telefon számainkon munkanapokon 9.00-17.00 óráig várjuk telefonos érdeklődését amikor tájékoztatni tudjuk a további részletekről a német munkáról.  Magyar számunk:  06 1 920  3433      Német számunk: 08641 6949 000

 

 

Szakács 

A szakács (chef cuisinier) legfőbb feladata, hogy a hozzá beosztott konyhai személyzet segítségével  elkészíti az étteremben felszolgált ételeket. Ezen túlmenően a szakács munkája a következő tevékenységek koordinálásából áll össze: beszerzés, raktározás, termelés (főzés), értékesítés (tálalás) , belső anyagmozgatás, mosogatás, hulladékok és ételmaradékok kezelése.

Mivel az álláshirdetésekben gyakran a munkakörök francia elnevezését adják meg ezért érdemes megismerkedni azokkal. A szakács hierarchia francia elnevezésekkel a következő: chef cuisinier = konyhafőnök, Souschef= helyettes, Chef de Partie = csoportvezető adott konyhai részlegen, Demi Chef de Partie = felelős csoportvezető, Comis de Cusiene = kezdő szakács

Commis de Cuisine/Jungkoch

– Ausbildung & Aufgaben
Der Commis de Cuisine, der im Deutschen auch schmeichelhafterweise Jungkoch genannt wird, steht in den Startlöchern seiner Kochkarriere und hat die großartige Chance, die unterschiedlichen Bereiche einer Küche von der Pike auf kennenzulernen.

Was ist ein Commis de Cuisine? Definition und Aufgaben
Aller Anfang ist schwer? Nicht als Commis de Cuisine. Dieser Job bietet nämlich die perfekte Gelegenheit, in die verschiedenen Abteilungen einer Küche hineinzuschnuppern. Der Jungkoch wird einem Posten in der Küche zugeteilt – zur Auswahl stehen die unterschiedlichsten Bereiche von der Beilagenzubereitung (Commis d’Entremétier) über Saucen (Commis de Saucier) bis hin zu den Kaltspeisen (Commis de Gardemanger). Er ist auch verantwortlich für die ihm zugewiesenen Teilaufgaben in allen anderen Bereichen der Küche. Der Commis de Cuisine hat zwar den Anweisungen seiner direkten Vorgesetzten – Chef de Partie (Postenchef), Demi Chef de Partie (Stellvertreter des Postenchefs), Sous Chef (Stellvertreter des Küchenchefs) und Chef de Cuisine (Küchenchef) – Folge zu leisten, übernimmt seinerseits aber auch schon erste Führungsaufgaben. Er darf den ihm zugewiesenen Posten in der Restaurant- oder Hotelküche eigenständig führen und Azubis anlernen. Ein Jungkoch ist gut beschäftigt: Er hilft unter anderem bei der Erstellung von Menüs und Speisekarten sowie bei Warenbestellungen und Inventuren. Außerdem ist er für die Sauberkeit in seinen Arbeitsbereichen verantwortlich und achtet auf kostenbewusstes Arbeiten.

 

Wie wird man Commis de Cuisine? Ausbildung und Voraussetzungen
Bevor der Commis de Cuisine seine Stelle antritt, hat er gerade seine dreijährige Ausbildung zum Koch beendet oder die ersten Stationen nach seiner Lehre hinter sich. Die meisten Jungköche üben ihren Job rund zwei Jahre aus, bevor sie die nächste Sprosse auf der Karriereleiter erklimmen und zum Beispiel Chef de Partie (Postenchef) werden. Was muss ein Commis de Cuisine für den Beruf mitbringen? Auf alle Fälle Leidenschaft für das Kochhandwerk und Spaß am Experimentieren mit verschiedenen Zutaten und Produkten. Für den Job sind zweifelsohne auch Hands-on-Mentalität, Flexibilität und Kreativität gefragt sowie ein hohes Maß an Einsatzfreude und Lernbereitschaft. Denn in dieser Position kann man wertvolle Erfahrungen sammeln und Routine erwerben. Da Köche mitunter auch Gästen einzelne Menüfolgen erklären müssen, sind außerdem ein gepflegtes Erscheinungsbild und gute Fremdsprachenkenntnisse für den formvollendeten Kundenservice ein Muss.

 

Demi Chef de Partie

– Ausbildung & Aufgaben
Der Demi Chef de Partie hat in einer Küche den verantwortungsvollen Job des Stellvertreters eines Chefs de Partie (Postenchef einer speziellen Abteilung in der Küche – zum Beispiel der kalten Küche, der Saucen oder Desserts) inne und erfüllt dessen Aufgaben bei Abwesenheit.

 

Was ist ein Demi Chef de Partie? Definition und Aufgaben
Der Demi Chef de Partie steht in der Hierarchie der Küchenbrigade über dem Commis de Cuisine (Jungkoch) und den Azubis und gibt ihnen bei Bedarf Anweisungen. Ihm wiederum sind der Chef de Partie (Postenchef), der Sous Chef (Stellvertreter des Küchenchefs) und natürlich der Chef de Cuisine (Küchenchef) übergeordnet. Ein stellvertretender Postenchef kann seiner Kochpassion ohne Einschränkung frönen, da er mit der Produktion jeglicher Mise en Place voll ins Geschehen eingebunden ist. Er arbeitet in erster Linie seinem Vorgesetzten, dem Postenchef, zu und bildet gemeinsam mit den Azubis und den Commis de Cuisine das Fundament der jeweiligen Abteilung. Zu seinen weiteren abwechslungsreichen Aufgaben zählen etwa die Menübesprechung und Angebotserstellung sowie das Training der Mitarbeiter und Azubis. Sind mehrere Commis de Cuisine auf einem Posten, wird zumeist derjenige mit längster Betriebszugehörigkeit und/oder entsprechender Leistung zum Demi Chef de Partie befördert.

Wie wird man Demi Chef de Partie? Ausbildung und Voraussetzungen
Eine erfolgreich abgeschlossene Kochausbildung ist unerlässlich für diese Stelle und viele Betriebe fordern zusätzlich Arbeitserfahrung in einer vergleichbaren Position in der gehobenen Gastronomie. Neben überzeugenden Kochqualitäten ist für diese Anstellung natürlich auch eine Reihe wichtiger Soft Skills Voraussetzung. Dazu zählen neben Begeisterungsfähigkeit für den Beruf und hoher Einsatzfreude Belastbarkeit und vorausschauendes Handeln. Eigeninitiative, die Fähigkeiten, in stressigen Zeiten einen kühlen Kopf zu bewahren und in herausfordernden Situationen Herr der Lage zu bleiben, sind ebenso wichtig. 

 

Forrás / Qwelle: ROLLING PIN-Jobportal